A Swisspearl szálcement kreatív alkalmazása

SAP Lobby Budapest, a Swisspearl szálcement táblák design lehetőségeinek egyik legújabb és legjobb példája

A MádiLáncos Stúdió nyerte az SAP új irodáinak belsőépítészeti megtervezését a Graphisoft parkban. Az alapelképzelés, amit kidolgoztak az volt, hogy a különböző üzletágakat egy rugalmas irodai térbe integrálják.

A szálcement és a modern belsőépítészet

Mivel a Lobby tér az egész magyar SAP főbejárataként szolgál, ezért a terv fontos részét képezte. Az építészek -Vikár and Lukács Architects- erős teret adtak a tér szerkezetének. A Fitout alapkoncepciója az volt, hogy a helyet tiszteletben tartó belsőépítészeti elemeket használjanak. Az SAP logó háttere az arculati kézikönyv alapján csak fehér lehetett. A fehér szín mellett különleges felületet és innovatív technológiát akartak használni, így került képbe a Swisspearl szálcement panelek alkalmazása. Amikor az első látványterveket elkészítették, akkor szembesültek vele, hogy a perforált szálcement felületek még több energiát adnak az alapkoncepcióhoz. A grafikai tervező számos elrendezést rajzolt és ebből választották ki azt a végső kialakítást, ami a térrel és a logóval a legtökéletesebben együtt dolgozik.
Az SAP egy multinacionális vállalat. Erre utalva a megrendelők kérték, hogy a hallban legyen utalás arra, hogy a cég a teljes világban működik. Valamilyen formában köszönjön ez vissza a tervben. A Swisspearl® szálcement táblák és a szerelt homlokzatburkolat kialakítás lehetővé tette, hogy perforált felületen az óralapokat a táblával integrálva helyezzék el.

Cikk az Archidaily oldalon

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!


error: Content is protected !!