Szálcement kerti bútorok és kiegészítők

A szálcement nem csak egy épület homlokzatának lehet kiváló alapanyaga. Rendkívül erős, tartós és divatos kerti bútorok és növénytartók készülnek szálcementből.

Ha tényleg hosszú távra tervez és sok oldalú anyagot keres, ami ráadásul többféle formában és színben is elérhető.

A szálcement története

1896-ban Ludwig Hatschek egy olyan anyagot akart megalkotni, amely vékony rétegben alkalmazható és könnyű megmunkálni. Így jutott el a szálcement alapreceptúrájának megalkotásához. A XX. század elején a szálcementet nem csak tetőfedő anyagként, hanem a csatornázásban csőhéjak készítésére is elkezdték alkalmazni.

 

A szálcement és a kerti bútorok

A könnyű megmunkálhatóság a receptúra változtatás ellenére máig megmaradt. Ez az alapja annak, hogy a gyártósorról kikerülő nyers szálcement tábla könnyen formálható és sablonokon pihentetve különböző térgeometriai alakzatok formálhatók belőle. A Swisspearl® AG jelenleg az egyedüli gyártó a világon, aki a szálcement homlokzatburkolat mellett szálcement bútorokat és növénytartókat is gyárt.

A szálcement bútorok jellemzően ülő alkalmatosságok, de a termékszortimentben megtalálhatóak a meghökkentő utcabútorok néhány formája is. A növénytartók az egyszerű balkonládától a különböző, ma divatos design formákig széles választékban érhetők el.

Nemzetközi elismertség

A szálcement kerti termékek neves designerek (pl. Rainer Mutsch, Willy Guhl, Michel Bruggmann, Julia von Sponeck) keze munkáját dicséri. Néhány termék ezek közül különböző nemzetközi díjazást is elnyert (Reddot Awards, Furniture 2013). A termék rendkívül strapabíró, erre az egyik legjobb példa bútorok esetén a DUNE fotel, amely a vékony anyagvastagság ellenére akár 900 kg tömeggel is terhelhető. A virágtartók méretválasztéka a 20 cm-es átmérőtől a több, mint 1 méter átmérőig terjed, ez lehetővé teszi, hogy olyan teraszok esetén, ahol vagy pénzügyi vagy épületszerkezeti okokból kifolyólag nincs lehetőség zöld tető kialakítására a környezetbe alacsony intenzitással fejlődő fákat is beültethessünk.

A szálcement kerti bútorok tulajdonságai

A szálcement növénytartók éppúgy, mint a szálcement bútorok kültéren tárolhatók, ezáltal UV állók, fagyra nem érzékenyek, mechanikai ellenállóképességük magas.A szálcement növénytartók és bútorok a 3 alapszín – szürke, világosszürke, antracit – mellett egyedi színekben is kaphatók, így adva egyedi karaktert az embert körülvevő tereknek.

Összefoglalva előnyös tulajdonságai:

  • nagyfokú terhelhetőség

  • kültéren tárolható

  • UV ellenálló

  • fagyra nem érzékeny

  • mechanikai ellenállóképessége magas

  • egyedi színekben is kapható

  • sokféle felhasználhatóság


Amennyiben Ön is szeretne szálcement kerti bútorokat, kiegészítőket kertjébe, akkor keressen minket bizalommal bármelyik elérhetőségünkön! Szakértő segítséget és válaszokat kap.