INNOVÁCIÓ ÉS PÉLDÁS MINŐSÉG

INNOVÁCIÓ ÉS PÉLDÁS MINŐSÉG Swisspearl
INNOVÁCIÓ ÉS PÉLDÁS MINŐSÉG Swisspearl

Nagyjából két tucat szakértő dolgozik a svájci központban – vegyészek, építőmérnökök, bevonat-technológiai szakemberek, valamint számos magasan képzett technikusok és asszisztensek. Az egyik fő tevékenységük a szigorú tesztelési folyamat; minden terméktípust alávetni a bármely helyen vagy éghajlaton előforduló stresszhelyzetnek és kopásnak.

MEGFELELÉS AZ ÜGYFÉL IGÉNYEINEK

Az első szakaszban a kutatócsoport minden új ötletet megvitat, és elkészíti a tesztelni kívánt termék terveit az ügyfél igényei alapján. A Swisspearl a színek teljes skáláját kínálja – mind magában a cementkeverékben, mind pedig a felhasznált bevonatokban – annak érdekében, hogy ne csak tartós legyen a végtermék, hanem hosszú távon minden egyes projekt megőrizze a színét.

Gyártás Swisspearl
A központi K + F részleg a svájci Niederurnenben található.
Innováció Swisspearl
A K + F csoport tagjai megvitatják, hogyan lehet új alapanyag összetevőket felhasználni a termékkínálat bővítése érdekében.

PROTOTÍPUSOK  ELKÉSZÍTÉSE

Ebben a fázisban a receptúrának megfelelően összekeverik a szálcement masszát. A teszt prototípusokat az igazi gyártósor alapján készített „mini gép” segítségével állítják elő, amely olyan kisméretű mintalapok készítésére alkalmas, amelyek teljes mértékben képviselik az életnagyságú termék jellemzőit. Ezután a paneleket vágják, préselik és szárítják (a cement hidratáció folyamatának megfelelően) mielőtt a minták tesztek sorozatán mennének keresztül.

Hatschek gép Eternit
A Mini Hatschek gép tesztméretű prototípusokat készít a végleges méretű termék összes tulajdonságával.
A festékszóró bevonja a prototípust.
A festékszóró bevonja a prototípust.

Tesztelés, tesztelés, tesztelés

Teszt Swisspearl

Ezek a stressztesztek utánozzák az időjárási körülmények teljes skáláját – eső, szél, hő, hideg és UV sugarak – éppúgy mint a szerelési folyamatot vagy a használat szerinti öregedést. A színárnyalatok tesztelése természetesen szintén prioritás. Érdemes megjegyezni, hogy az itt bemutatott házon belüli tesztelési folyamatok után még forgalomba hozatal előtt a Swisspearl termékeket független tanúsító testületek is szigorú vizsgálatoknak vetik alá.

UV álló szálcement teszt
A laboratóriumban a színbevonatok UV-állósági teszteken mennek keresztül.
Színtartósság Swisspearl® szálcement
A panelek színtulajdonságait is megvizsgálják.
Törésállóság Swisspearl
Itt tesztelik a panel prototípusainak tartósságát és törésállóságát, szimulálva a szélterheléseket.
hő-eső teszt Swisspearl
A hő-eső teszt extrém éghajlati viszonyokat szimulál magas hőmérséklet és erős csapadék mellett.
Tesztelés Swisspearl
A panel prototípusai további stresszteszteken esnek át az esőgép segítségével.

TANÚSÍTVÁNY

Mivel a normák és szabványok országonként eltérhetnek, a Swisspearl panelek a különböző piacokon országspecifikus teszteken is átesnek. Akkreditált vizsgáló intézetek adják meg a végleges engedélyt, a vonatkozó nemzeti irányelvek alapján. A tesztelés egyik fontos területe a tűzállóság.

Tűzvédelmi teszt Swisspearl
Helyszíni tűzvédelmi tesztre való felkészülés.

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!


error: Content is protected !!