CEPA energia homlokzat

A technológia egyszerű, a lehetőségek széleskörűek

Az épületburkon keresztül történő energiaoptimalizálás és energiagazdálkodás nemcsak a legkézenfekvőbb, hanem mindenekelőtt a leglogikusabb válasz az ökológiai, fenntartható építés igényére.

Egyszerű, központosított energiaelosztó rendszerről beszélünk, amely nyitott az energia és a termékek minden formája és gyártója számára. Az épület tervezési szabadságának nincsenek korlátai – legyen az zöld homlokzat, fa, kő vagy fotovoltaikus homlokzat: a CEPA technológia alkalmazása minden esetben „energiahomlokzatot” eredményez. Ez megvalósítható átszellőztetett vagy hagyományos hőszigetelt homlokzat formájában is.

CEPA energia homlokzat

A rendszer hatékonyságát a Towern3000 és technológiai partnere, az AEE INTEC, a Fenntartható Technológiák Intézete által több éves kutatómunka során összeállított számtalan tanulmány, vizsgálati eredmény és homlokzati minta igazolja és ellenőrzi.

A technológia és az épületek nagy része már rendelkezésre áll.

Az intelligens energiahomlokzat nemcsak az új épületek esetében érdekes, hanem a meglévő épületek felújításakor is jelentős értéknövelés érhető el.

A CEPA-technológia óriási előnye, hogy teljesen függetlenül működik az energiaforrástól és az ellátórendszertől (villamos energia, gáz, fotovoltaikus-, geotermikus energia, pellet központi fűtési rendszer stb.). Bármely meglévő rendszer utólagosan felszerelhető és kombinálható a CEPA-val. Ez a rendszerfüggetlenség abszolút rugalmasságot jelent a jövőbeni változtatások tekintetében is, mivel az utólagos átalakítás szükség esetén bármikor egyszerűen és gazdaságosan elvégezhető.

Függetlenül attól, hogy lakóépületről, irodáról, kereskedelmi épületről, iskoláról stb. van szó az épület külső falai CEPA rendszerrel telepíthetők. Nincs jelentősége annak sem, hogy, milyen a fűtési rendszer hőmérséklettartománya. Az utólagos felszerelés még akkor is lehetséges, ha az épület a rendszer telepítése közben üzemel.

CEPA energia homkokzat
CEPA energia homkokzat

Átszellőztetett homlokzat CEPA-val

Hagyományos kontakt hőszigetelő rendszer CEPA-val

A CEPA tökéletesen integrálható éppúgy az átszellőztetett- mint a hagyományos kontakt homlokzat hőszigetelési technológiába.

Az épülettulajdonosok számára hozzáadott értéket jelent, hogy a homlokzat a légkondicionáló technológia megoldását is magában foglalja. A külső falon keresztül történik az épület fűtése és/vagy hűtése – így az épület falazata válik a jövőbeli energiatárolójává.

Az épületek tervezése – függetlenül a CEPA homlokzatburkolattól (pl. akár tálcás fémburkolat) közvetve jelentős mértékben hozzájárulhat a csúcsterhelések tárolásához és elosztásához. A lehetőség, hogy a hőszigetelő réteg kiegészítő funkciót kapjon, különleges helyzetet teremt. A szerkezet ugyanolyan marad, de ez az átszellőztetett homlokzat további hozzáadott értéket visel.

Cepa energia homlokzat

Az átszellőztetett homlokzat előnyei

    • Lélegző
    • Védelem: Hőség/hideg/eső/fagy/villám/zaj ellen.
    • Élettartam: Értékmegőrzés/értéknövelés
    • Tervezési szabadság
    • Fenntarthatóság

Hozzáadott érték a CEPA-val

    • Energiatárolás
    • Energiaelosztó
    • Központosított energiagazdálkodás
    • Kényelem: nyár/tél
    • Többféle energiaforrás integrálása, pl. napelem a tetőn stb.
    • Meglévő épületek felújításakor a CO² kibocsátás csökkentése a meglévő CO² felhasználásával, például új épület építése nélkül egy korábbi épület újra hasznosítása révén.

Rendszeropciók és változatok

CEPA természetes kő
Természetes kő homlokzati szerkezeti felépítése CEPA hőszabályozó homlokzati rendszerrel
CEPA táblás homlokzat
Táblás homlokzat fém hátszerkezeten szerkezeti felépítése CEPA hőszabályozó homlokzati rendszerrel
CEPA kontakt homlokzat
Hőszigetelt homlokzat szerkezeti felépítése CEPA hőszabályozó homlokzati rendszerrel
CEPA napelemes homlokzat
Fotovoltaikus homlokzat szerkezeti felépítése CEPA hőszabályozó homlokzati rendszerrel
Previous slide
Next slide

Üzleti területek és ágazatok

Tervezés

      • Építész
      • Szakági tervező
      • Építésvezető

Kivitelezők:

  • Fa- és fémszerkezet szerelők, homlokzatépítők, építőmesterek, vízvezeték-szerelők, villanyszerelők …

Hőszolgáltató vállalatok/szállítók:

  • Szélenergia, fotovoltaikus parkok, távfűtő- és távhűtőművek …

Építési termékek:

  • Gyártók/Felületek: Hőszigetelés, alépítmény, homlokzatburkolat gyártók …
  • Párkánykeresztmetszetek rendszergyártói:  Fémből, valamint fából készült szerkezetek …

IT:

  • „Intelligens otthon” digitalizálás, irányítás, vezérlés, méréstechnika …

Pénzügyek:

  • Bankok, biztosítótársaságok…

Fűtési/hűtési technológia - gyártók:

    • Hőszivattyúk, csővezetékek, szabályozástechnika

Az építés területén az energiafogyasztás csökkentése továbbra is látványos változásokat hoz. Új tervezési és megvalósítási lehetőségek jelennek meg, amelyek az energiahatékonyság felé mutatnak. Bár a napenergia hasznosítása és a termikus felújítás fontos lépések, ezek önmagukban nem jelentik a teljes megoldást. A CEPA a legkorszerűbb technológiát kínálja széles körű alkalmazási lehetőségekkel, hogy különböző helyzetekben is hatékony megoldásokat nyújtson.

Az igénytől a megvalósításig

Energiaoptimalizálás és jó klíma egyben: a CEPA energiahomlokzat a klímapozitív jövő technológiája. A telepítés rendkívül egyszerű, és a meglévő vállalatok struktúráján belül is megvalósítható.

A CEPA elsődlegesen ipari, nagy szerkezetű épületek esetén jelent hamar megtérülő megoldást. Ez a termelés során keletkező energiafeleslegből is további hasznot eredményez, amellyel a vállalat energiaszolgáltatóként értékes hozzájárulást nyújthat a társadalomnak

A fenntartható energiaellátás előnyei a fűtésszolgáltatók számára is nyilvánvalóak, mivel a CEPA technológia „hőszabályozó homlokzati rendszere” független az energia formájától.

CEPA energia homlokzat

Ön szakértő a szakterületén, és szeretne a CEPA technológiával dolgozni?

A CEPA-nál független építészek, vállalkozók és szaktervezők kéz a kézben dolgoznak a projekteken. Mivel meglévő, már kialakult vállalati struktúrákat használnak, és ezek működnek, a gyakorlati megvalósítás különösen egyszerű és hatékony.

A CEPA „hőszabályozó homlokzati rendszerével” egy előremutató tevékenységi területtel bővíti vállalati portfólióját. Önálló cégként ez lehetőséget kínál Önnek, hogy részt vegyen korunk „legforróbb” növekedési piacán!

Szükség esetén a CEPA összehozza a kivitelezésben együttműködni kívánó vállalatokat.

Az építészek például támaszkodhatnak olyan szakosodott tervezőkre és vállalkozókra, akik már képzettek a technológiában. Az épülettulajdonosok pedig az építészre támaszkodhatnak, akiben megbízhatnak

Épülettulajdonosként érdekli a CEPA?

Vagy szeretne CEPA technológiai partner lenni – mint tervező cég, kivitelező, energiatermelő, kereskedelmi vállalat vagy ipari vállalkozás?

Kérjük, küldjön nekünk egy e-mailt és mi a lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Piaci potenciál és volumen

Földünk éghajlata / energiaköltségek / energia elérhetősége. Az éghajlatváltozás generációnk egyik legnagyobb ökológiai, gazdasági és társadalmi kihívása. Az épületek termikus-energetikai felújítása lehetővé teszi a gazdaság megerősítését és a szén-dioxid-mentesítést az éghajlatvédelem érdekében. Az energiaköltségek különösen az elmúlt hónapokban tapasztalt erőteljes emelkedése megmutatta, hogy intenzíven kell dolgoznunk az energiafogyasztás optimalizálásán, nemcsak ökológiai, hanem gazdasági szempontból is. Itt a lakossági szektorban évente felhasznált energia mintegy 36%-áról van szó. Meg kell jegyeznünk, hogy ez még nem veszi figyelembe a hűtési fogyasztás éves növekedését, amely sokkal intenzívebb energiafogyasztást jelent. Az energiaelosztás, a terhelésáthelyezés, azaz az energiacsúcsok elosztása és a legkülönbözőbb energiaforrások tárolása nagy problémát, de egyben lehetőséget is jelent.

.

CEPA energia

A legnagyobb felület és a legnagyobb lehetőség az energiagazdálkodásra az ingatlanszektorban

A homlokzat a legnagyobb felületet foglalja el, éjjel-nappal, az év 365 napján dacolva a környezeti hatásokkal. Ez az épület védőpajzsa. Felülete és mérete miatt a legnagyobb potenciállal rendelkezik arra, hogy központi szerepet játsszon a jövőbeli energialogisztikában. Emellett elegendő helyet és lehetőséget kínál arra is, hogy további rendszereket integráljanak az épületburokba anélkül, hogy – mint gyakran – tömegesen kellene beavatkozni az épület belső szerkezetébe, például ha a meglévő gázkazánok vagy egyéb fűtési rendszerek cseréjén gondolkodik. Ez lehet a kulcs az üzemeltetők számára a CEPA rendszer alkalmazására, ami egyúttal az energiafogyasztás és a CO² kibocsájtás csökkentését is eredményezheti.

CEPA energia

Mekkora a minimálisan előírt hőszigetelési vastagság?

Ez alapvetően az energiatanúsítványtól és ezzel együtt a felhasznált anyagoktól függ, de a vizsgálatok szerint legalább 12 cm-es vastagság ajánlott.

Milyen vastagságú falszerkezet esetén alkalmazható?

Ez alapvetően az energiatanúsítványtól és ezzel együtt a felhasznált anyagoktól függ, de a vizsgálatok szerint legalább 12 cm-es vastagság ajánlott.

MEGTÉRÜLÉS

Előbb-utóbb felmerül a költséghatékonyság kérdése. A CEPA „hőszabályozó homlokzati rendszer” technológiája által kínált lehetőségek eddig nem léteztek. A homlokzatokat védelemre, szigetelésre és megjelenésre használták. A CEPA most lehetővé teszi, hogy a külső falon keresztül nagy felületen és egyenletesen légkondicionálást biztosítsunk anélkül, hogy helyiségenként padló- vagy mennyezetfűtési rendszereket kellene felszerelni és ez megvalósítható úgy, hogy közben az épület használatban van. Az ehhez szükséges infrastruktúra is gyakran hiányzik – például, ha az egyes lakások fűtésére egyedi fűtőtesteket használnak, és nincs alternatíva a csövek lefektetésére, mert az épületben nincsenek fűtési rendszerekhez szükséges csövek.

A CEPA a technológiát még az energiaköltségek emelkedése előtt fejlesztette ki. Már a kezdetektől fogva világossá vált, hogy az energiafüggetlenség felé vezető úton óriási lehetőségek rejlenek.

TOVÁBBI ELŐNYÖK

  • A CO² kibocsátás csökkentése
  • Nagy megtérülési potenciál az energiafogyasztás és a karbantartási költségek csökkentése révén
  • A felesleges energia tárolható és felhasználható például vízmelegítésre.
  • Kevesebb koordináció szükséges a bérlők és a tulajdonosok számára
  • Fűtés/hűtés egy rendszerben lehetséges
  • A kivitelező cégek imázsának javítása az energiahatékonysági intézkedésekhez való aktív hozzájárulás révén.
  • Aktív hozzájárulás a 2040-es éghajlati cél eléréséhez

A felújítási ágazatban lehetőség van a már felhasznált nyersanyagok – azaz olyan termékek, amelyeknek a gyártási folyamat során már a múltban is negatív karbonlábnyomuk volt – környezetbarát módon történő felhasználására. Ez a meglévő épületek korszerűsítését, a meglévő értékek növelését és az energiafogyasztás csökkentését jelenti.

 

 

Energiahatékony épületfelújítás - status quo

Európai viszonylatban a felújítási arányok jelenleg 10 éves mélyponton vannak, és tovább csökkennek. A felújítási ráta – a lakóegységek teljes számához viszonyított átfogó felújítási arányt tekintve – 2018-ban mindössze 0,5 % volt. Egy napjainkban készült felújítási igénybecslés szerint a teljes épületállomány alig 40 %-a nem megfelelő hőtechnikai színvonalú. Ezek a számok egyértelműen mutatják, hogy az építőiparban milyen hatalmas potenciál rejlik az éghajlatvédelem, a gazdaság ösztönzése és a regionális értékteremtés terén. Ahhoz, hogy az EU legkésőbb 2040-re elérje az éghajlat-semlegességre vonatkozó célját, a felújítási arányt rövid távon 2,6%-ra, 2025-től pedig 3,2%-ra kell növelni annak érdekében, hogy az épületállomány hő- és energiateljesítményét kombinált építési és épületgépészeti intézkedésekkel teljes mértékben javítani lehessen.

CEPA felújítás

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ÉS VEGYE IGÉNYBE MŰSZAKI TÁMOGATÁSUNKAT MOST!