Obertauern, Plattenkarbahn

Swisspearl szálcement homlokzatburkolat
Swisspearl szálcement homlokzatburkolat
Swisspearl szálcement homlokzatburkolat

Plattenkarbahn, Ausztria

 
 

Felhasznált Swisspearl szálcement lap: 

Swisspearl Swisspearl Avera AV 020 és AV 030

Építés ideje: 

2016-2018.

Tervező:

Przolbrichpyka architektur zt gmbh

 

Fényképész:

Atelier Wolf Fotografie

 

Az új Plattenkarbahn Obertauernben egy kombinált felvonó 8 személyes székekkel és 10 személyes felvonókkal, amelyek a régi, 4 személyes Plattenkar ülőliftet váltják fel. Az új felvonó sokkal kényelmesebb, mint elődje. A Plattenkarbahn völgyállomását is átépítették az Swisspearl nagy formátumú szálcement homlokzatburkolati  paneljeiből.
„A völgyállomás felületi anyagának megválasztása nagyon fontos szerepet játszott az épület jelentős méretei és jelenléte miatt” – magyarázza Klaus Olbrich DI, az olbrichpyka architektur zt gmbh-tól. A feladat az volt, hogy olyan homlokzati terméket keressünk, amely nemcsak funkcionális, hanem vizuálisan is megfelelő és amely jól beilleszthető a környező szállodák és liftrendszerek együttesébe. „Hamar világossá vált, hogy „árnyékszínt” kell használni, vagyis egy nagyon finom és sötét megjelenést, amely jól harmonizál a természet környező színeivel.”
Az Swisspearl árnyékolt Avera homlokzatburkolata minden vizuális kritériumnak megfelelt, hogy a völgyállomásnak élénk felületet és egyben elegáns „ruhát” adjon. A szürke panelek választékát egy másik Avera szín – vörösesbarna – egészítette ki a pénztárterületre, és végső soron meghatározta a teljes liftrendszer színeit is. Ily módon sikerült harmonikus képet megvalósítani.